Деси Атанасова преобразена – смирена и диалогична

Прави експертен съвет за промените в конституцията

Деси Атанасова преобразена – смирена и диалогична | StandartNews.com

Острието на ГЕРБ Десислава Атанасова, депутатката известна с най-хапливия език и най-острите коментари във фейсбук, се представи в нова светлина – смирена и диалогична. Юристката, която Борисов нарече преди време „тежката артилерия на ГЕРБ”, оглави новата временна комисия за промени в конституцията. ДПС и БСП отказаха да участват в тази комисия.

„Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената – хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот“, коментира пред бТВ Атанасова. Тя ще покани в съвета дори отявлен противник на промените в конституцията като проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер.

 „Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания“, коментира Атанасова.

„Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната… предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите“, допълни народният представител. Според нея хората и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да подаде оставка на следващия ден, след като се събират 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание (ВНС).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай