Депутатите с месец почивка

Депутатите с месец почивка | StandartNews.com

София. Почти цял месец ще почиват депутатите покрай коледните и новогодишни празници. В петък бе последното заседание за годината. Първото за 2014-а ще бъде чак на 15-и януари. Така те ще почиват 25 дни.

Празничното настроение завладя депутатите още на 20 декември. Преди обед в пленарната зала почти не останаха народни представители. Някои от тях побързаха да си тръгнат, други си бъбреха в кулоарите и се поздравяваха за предстоящите празници.

Отчет за сесията даде и председателят на парламента Михаил Миков. За изминалите месеци той открои по-активната опозиция и увеличеният брой питания към министрите. "Изключително тежка сесия в трудна обстановка", обобщи той. За догодина той обеща да се засили парламентарния надзор. През 2014-а би трябвало най-накрая да започне работа и звеното за оценка на въздействие. "Трябва да засилим административния и юридически капацитет на парламента", посочи той.

Годината Народното събрание приключва с 26 млн. лева излишък, допълни Миков. 15 от тях вече бяха дадени за пенсионерите, а останалите са върнати в бюджета.

Шефът на парламента заяви, че Изборният кодекс да бъде приет до март. Повече "закони от народа и за народа" обеща Миков, цитирайки Антим I, екзарх и председател на Първото Велико народно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай