Депутат видя ябълката на раздора в харченето на едни пари

Не деля хората кой в коя партия е, а ги деля какви са мотивите, които ги движат, каза Константин Бачийски

Депутат видя ябълката на раздора в харченето на едни пари | StandartNews.com

"Всеки един народен представител би трябвало да има собствено мнение и когато се гледат въпроси, свързани с бъдещето на България, всеки трябва да вземе решение дали да подкрепи това бъдещето или да се подчини на някаква партийна политика".

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски в студиото на "Денят ON AIR".

Причината за спора между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" не са парите, а начинът на харчене на тези пари, стана ясно от думите му.

"Продължаваме промяната" дойде в управлението с ясната заявка, че ще сложим точка на порочните практики на харчене на пари по непрозрачен начин с корупционни елементи, които отиват в малка група фирми и физически лица, които контролират обществените поръчки в България. Това е всеобща обществена тайна. Ние ще бъдем непримирими и няма да правим компромис в тази област", категоричен бе Бачийски.

Още при гласуванията за ТРП-тата, още тогава имаше предложение всички договори да минат под контрола на парламентарната антикорупционна комисия. В последния момент част от ръководството на ИТН възрази и този контрол отпадна. Това бе може би един от първите индикатори, че нещо не е съвсем наред", отбеляза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него фирмите, които са спечелили тези договори, са свързани и с ГЕРБ, и със знакови лица на ДПС.

"И в ИТН, и в повечето партии в парламента има хора, които са с чисти помисли. Не деля хората кой в коя партия е, а ги деля какви са мотивите, които ги движат. От коя страна на бариерата стоят - такива, които искат да се противопоставят на корупцията и искат да оправят тази Родина; и такива, които гледат чисто икономически интереси", изтъкна Бачийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай