Вторник,

Депутат от БСП: Борисов протяга ръка към Слави

От: Редактори -
1826
Депутат от БСП: Борисов протяга ръка към Слави
A
A
A

Борисов е в затруднение в собствената си партия, с депутатите и с сругите формации, които го подкрепят и затова той подава ръка за съюз със Слави Трифонов. Това стана ясно от изявление на депутата от БСП Стоян Мирчев пред бТВ.

Предложението партийната субсидия да стане един лев е формално извинение на Министерски съвет заради надвзетото финансиране и протегната ръка към Слави Трифонов, каза Мирчев.

„Зад предложението се крият доста по-големи проблеми за самия премиер и ГЕРБ. Техните патерици в парламента – „Атака”, ВОЛЯ и НФСБ на тези избори показаха, че не могат да съберат обществено доверие, а г-н Борисов е свикнал да има помощници в Народното събрание и сега протяга ръка към Слави Трифонов”, заяви депутатът.

Депутатът коментира, че все още не знае колко точно трябва да върнат БСП от надвзети партийни субсидии. Той допълни, че всички политически сили в парламента са единодушни, че парите трябва да се върнат.

„Човекът на „Позитано 20”, който отговаря за тези неща е попитал, защото е имал съмнения, че сумата е по-висока, от Министерство на финансите не са му отговорили – казали са, че всичко е наред. Ако има вина, тя е във финансовото министерство, че не са проследили правилната сума”, каза народният представител.

Социалистът допълни, че в левицата има неразбирателство, но очаква по време на Конгреса ситуацията да се изясни.

„На този етап партията показва, че не желае Корнелия Нинова да подава оставка, особено в момент, когато ни предстоят избори. От цялата страна валят писма, в които пишат, че не е сега времето и въпреки че загубихме изборите – сме направили пробиви”, посочи депутатът.

Стоян Мирчев заяви, че , за обедини симпатизанти извън твърдите ядра на партията. „Решение за Мая Манолова няма. Това е коментар на г-н Паргов. Може би той припознава като такъв човек Мая Манолова. Тя е човек с авторитет в обществото, но преди да я коментираме, трябва да попитаме и нея какво мисли по въпроса”, посочи депутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията