Денков яко се разлюти. Съди Делян Добрев

Възмути се от думи на депутата от ГЕРБ

Денков яко се разлюти. Съди Делян Добрев | StandartNews.com

Премиерът Николай Денков яко се разлюти на Делян Добрев заради настояването да се прекрати веднага дерогацията на „Лукойл”. Денков заяви, че ще съди Делян Добрев.

"Делян Добрев ще влезе в съда, за да се обяснява за тези персонални нападки. За момента нямаме никакви индикации, че "Лукойл" - България нарушава правилата такива, каквито са. Правителството не може да наруши закона, за да удовлетвори желанията на Делян Добрев.", ядоса се Денков.

Ако се реализира предложението на Добрев, няма да има достатъчно нефт за рафинерията, горивата ще поскъпнат неимоверно, хората ще започнат да се презапасяват и ще има социален шок - всичко това е ясно описано като сценарий в докладите, постъпили в Съвета по сигурността, поясни министър-председателят. Това е официалното мнение на институциите, внесено в Народното събрание, допълни той.

По думите му на базата на тези становища е бил предложен "ясен поетапен преход" до септември следващата година, за да се премахне този сценарий като риск.

Николай Денков предлага след ротацията, ако ГЕРБ искат да направят за три дни дерогацията и тогава по думите му отговорността ще е на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай