Даниел Митов каза защо е минал в ГЕРБ

Като победител на изборите, сме длъжни да направим усилие и да съставим кабинет, заяви той

Даниел Митов каза защо е минал в ГЕРБ | StandartNews.com

Бившият външен министър Даниел Митов обясни защо е минал в ГЕРБ и предвеща светло бъдеще за партията на Борисов.  Митов бе член на Демократи за силна България /ДСБ/, на която дори стана зам.-председател. След като напусна Костовата формация мина към Движение България на гражданите на Меглена Кунева.

„ГЕРБ се утвърди като дясната партия в България. ГЕРБ тепърва ще бъде фактор в българския политически живот. За да бъде устойчива една партия, тя трябва да демонстрира устойчивост и да бъде и в опозиция, когато се налага. ГЕРБ е изградила подобен капацитет и стои добре и в чужбина", коментира Митов в интервю за Нова тв. Митов е депутат от ГЕРБ-СДС в новия парламент.

„Като победител на изборите, сме длъжни да направим усилие и да съставим кабинет. Дължим го на българските избиратели. При всички положения ще направим опит. За мен лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за премиер", повтори тезата си от последните дни Даниел Митов. Вчера той отрече слуховете, че ще бъде предложен за премиер от ГЕРБ. Партиите трябва да могат да отстъпват една на друга определени позиции, за да има баланс в парламента, уточни депутатът.

Попитан дали ГЕРБ биха подкрепили председател на парламента от "Има такъв народ", Даниел Митов посочи: "Нищо не можем да изключим категорично, всичко е въпрос на разговори. Единственото, което ми се иска, е да започнем да си говорим нормално. В момента езикът е пропит с омраза. Една държава не се управлява с крясъци".

Истината е, че в българската парламентарна традиция всеки път, когато най-голямата партия, за която са гласували хората, бъде заобикаляна, нещата никога не приключват добре, заключи Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай