БСП с пленум за Панчев и Първанов

БСП с пленум за Панчев и Първанов | StandartNews.com

Червените ще пресяват коалиционните си партньори

Съюзът на най-големия коалиционен партньор на БСП с АБВ ще се дебатира на специално заседание на "Позитано" 20, научи "Стандарт".

На нарочен пленум червените ще дебатират как да се явят на изборите и какво ще бъде позицията им спрямо АБВ. Социалисти по места вече дадоха негласна заявка, че ще правят общи листи с АБВ независимо от решението на ръководството. Както вече стана ясно, лидерът на ЗС "Ал. Стамболийски" Спас Панчев тръгва на преговори за общи листи и кандидати за местните избори с президента (2002-2012) Георги Първанов. Шефът на столичните социалисти Калоян Паргов е настоял по време на заседанието на ИБ на БСП в най-скоро време соцръководството да излезе с позиция и насока за коалиционните взаимоотношения на партията за местния вот. "Това трябва да е национална позиция, а не да оставяме местните структури сами да си водят тези разговори, защото все пак БСП е национална партия", каза пред Стандарт Паргов. И призна, че "случаят със земеделците от "Ал. Стамболийски" създава предпоставки за по-скорошно решение".

Земеделците на Панчев в момента имат около 170 общински съветници, 7 общински кметове и 50 кметове на по-малки населени места. Лидерът на ЗС "Ал. Стамболийски" посочи вчера, че по региони представители на АБВ и земеделци са намерили допирни точки и са се договорили, че биха могли принципно да участват заедно на местните избори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай