БСП: Борисов и Цветанов като едно цяло

Станишев определи върхушката като организирана престъпна група

БСП: Борисов и Цветанов като едно цяло | StandartNews.com

София. Лидерът на БСП Сергей Станишев е категоричен, че в скандала с подслушването по върховете на държавата ролята на експремиера и вицето му е една и съща.

"Цялата сила на тази партия се дължи на такива методи, затова няма къде да бяга г-н Борисов от своята отговорност. Цветан Цветанов трябва да бъде разследван от прокуратурата по този случай и това, че Борисов отказва да го извади от листите говори само за едно - те са едно цяло", отсече Станишев. По думите му Борисов е знаел за всичко това и вероятно "той е поръчителят на всичко това, след като няма воля да отстрани Цветанов", смята червеният лидер.

"Или Цветанов знае твърде много и е опасен заради това, или, а може би като допълнение, без него г-н Борисов не разчита на успех на изборите. Защото не е тайна за никого, че Цветанов е основният организатор на сплашването на хората, използването на МВР за предизборни цели, рекета на бизнеса, манипулациите за контролиран и купуван вот. В крайна сметка и за фалшификациите, за които много хора знаят от миналите избори през 2011 г. Политическата отговорност и тежест изцяло ляга върху Борисов след тази негова позиция", подчерта Станишев.

"Очевидно върхът на България е една организирана престъпна група, която е оказвала всякакви заплахи, подслушвала незаконно, не за да прекрати корупция или да се бори с организираната престъпност, а за държи под контрол собствените си министри. Това е цялостно, тотално нарушение на всякакви европейски, пък и български, законови и демократични норми", каза лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай