БСП зове: Махнете данъци за бизнеса

Спешна помощ трябва за туризма и ресторантьорството, каза петър Кънев

БСП зове: Махнете данъци за бизнеса | StandartNews.com

Да се отвори Държавният резерв, като по този начин се подпомогнат българските производители, засегнати от кризата с COVID-19. Това предложи БСП като антикризисна мярка. Социалистите искат още бизнесът да бъде освободен от някои данъци.

Депутатът от БСП Петър Кънев заяви в „Тази сутрин“, че някои от антикризисните мерки са проработили, но други – не чак толкова.

„Мярката „60/40“ проработи до толкова, доколкото влязоха едни пари в бизнеса. Лично моето предложение беше да бъде „80/0“ или както е в много други държави - „90/0“. Беше сбъркана и логиката на гаранциите на Българската банка за развитие. Отделиха се 700 млн. лв., а до момента гаранции са дадени само за 150 млн. лв.“, коментира Кънев.

Според депутата от БСП два са отраслите, които са най-засегнати от пандемията - туризмът и ресторантьорството, както и транспортът, и именно там трябва да се помогне.

„Ние предложихме преди шест месеца и в цяла Европа е прието – вижда се какви са приходите на даден обект за януари миналата година и се изплащат 20% от приходите. Не виждам какъв е проблемът административно да се стане това“, каза Кънев, допълвайки, че има пари това да се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай