БСП се пребори за реализацията на два важни проекта в София

Те са изграждане на спортна зала в "Младост" и ремонт на детска градина в "Изгрев"

БСП се пребори за реализацията на два важни проекта в София | StandartNews.com

Общинските съветници от групата на БСП се пребориха за реализацията на два много важни проекта, които вече са в капиталовите разходи на общината до края на годината. Става въпрос за изграждането на спортна зала в район "Младост", за която социалистите в СОС се борят още от 2015-та година, и за ремонт на детска градина в "Изгрев". Това стана, след като на сесията на Столичния общински съвет днес беше приет доклад относно разчети за финансиране на капиталови разходи за срока до приемане на бюджета на Столична община за 2023 г.

"Спортната зала в "Младост" е наша битка много отдавна. Доволен съм, че успяхме сега да я включим в капиталовите разходи до края на годината. Така осигуряваме финансиране за начало на реализацията й", коментира председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. 

Заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова добави, че липсата на държавен бюджет не бива да стопира изграждането на важни за града обекти. "Те са от изключително значение както за транспортната инфраструктура, така и за детските градини и училищата. За БСП това са най-важните проблеми за решаване в нашия град, коментира тя. - И двата обекта, които попаднаха в капиталовите разходи на Столична община до края на годината, са част от нашата предизборна платформа. Спортната зала в "Младост" ще бъде към едно от училищата в района. Ще бъде използвана и от учениците, и от гражданите. По този начин доказваме, че с конкретни и ясни предложения и с упоритото им отстояване можем да постигаме добри резултати и да решаваме проблеми и в ролята на опозиция". 

Според Петко Димитров, който е член на Постоянната комисия по финанси и бюджет в СОС, разчетеното финансиране на проекта за изграждане на многофункционална спортна зала в "Младост" е голяма победа за групата на БСП. 

"Общата стойност на проекта е над 7 млн. лв., каза той. - "Младост" е един от най-бързо развиващите се райони в града, но страда от сериозна липса на спортна инфраструктура. На днешното заседание на Комисията по финанси и бюджет настоях за 35% авансово финансиране за спортната зала, което да гарантира изпълнението на строителните дейности до края на годината. Комисията обаче прие 25%, а с колегите се обединихме, че при приемане на бюджета на Столична община ще направим подробна рекапитулация и ще подсигурим необходимите средства, така че строителните дейности да не спират до пълното изграждане на залата".

Петко Димитров добави, че в спешен порядък ще бъдат извършени ремонтни дейности за над 200 000 лв. в 34-то ОДЗ в столичния район "Изгрев". "За съжаление, детската градина работи в авариен режим от края на миналата година, след като покривът протече, коментира той. - Много съм доволен, че сега в най-кратки срокове ще бъде ремонтиран и детската градина ще заработи нормално".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай