БСП отказва на ГЕРБ. Румен Гечев каза защо

Непреодолимо препятствие за БСП е да влезе в коалиция с ГЕРБ

БСП отказва на ГЕРБ. Румен Гечев каза защо | StandartNews.com

Непреодолимо препятствие за БСП е да влезе в коалиция с ГЕРБ. Нямаме никакво намерение да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Нямаме никакво намерение да реализираме предизборната програма на партията, заяви пред НоваНюз депутатът от БСП Румен Гечев.

"ГЕРБ играят двойна и тройна игра. Те трябва да се определят и да кажат с кого искат да управляват и какви цели искат да преследват“, каза още Гечев.

Той посочи, че за партията важен приоритет е бюджетът на България и гарантирането на социалните и икономическите интереси на средната българска класа, на българските производители – основно малки и средни.

„БСП, която, макар и с около 24 души в предишния парламент, успя да убеди партньорите си и да наложи много сериозен социален пакет за защита на работещите семейства, на българските деца, на пенсионерите, ние в този парламент ще държим да се запазят тези придобивки и да се развиват така, както се развиват в другите страни членки на ЕС“, обясни още Гечев.

„Няма покана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за лидерска среща към Корнелия Нинова. Въпросът изобщо не стои така дали ГЕРБ-СДС ще провеждат преговори с другите партии. Това, което нас ни интересува, е какво ще се направи с приоритетите на Република България, как ще бъдат защитени интересите на българския бизнес, а не кой с кого ще преговаря", добави депутатът.

Той изтъкна, че му е трудно да каже каква е възможността да се състави правителство с мандат на ГЕРБ. Дори и да се състави, Гечев е на мнение, че няма да бъде по програма само на ГЕРБ. Депутатът посочи, че от социалистическата партия са спокойни и очакват решението и развитието на събитията.

„За нас от БСП, чисто егоистично партийно, е по-добре да сме в опозиция, но не е добре за държавата да се формира такъв партиен съюз между първите две партии поради това, че ние имаме много сериозни притеснения, не партийни, а български, че такъв съюз може да тласне страната към участие във военни събития в Украйна, което би имало тежко икономически и геополитически последици“, смята социалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай