БСП не иска отмяна на машинното гласуване

Гледаме поредния епизод на сериала опраскване на Изборния кодекс, изказа се Крум Зарков

БСП не иска отмяна на машинното гласуване | StandartNews.com

Българската социалистическа партия (БСП) е против отмяната на машинното гласуване. Такива поправки в Изборния кодекс внесоха по-рано от ГЕРБ заедно с Обединените патриоти и ВОЛЯ. "БСП категорично заявява, че е абсолютно неприемливо да се отмени машинното гласуване за местните избори", заяви пред медиите зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. Той призова за отпор в защита на демократичната система.

Зарков констатира, че гледаме поредния епизод на сериала опраскване на Изборния кодекс" и предрече, че "МС ще се покрие и ще каже това е въпрос на НС, а то набързо ще реши този проблем". Като пример за това посочи, че е насрочено заседание на правната комисия в НС още утре за приемането на промените.

"От днес обратното броене започна - ГЕРБ спират парите за партиите, след това отменят машинното гласуване. Ами да отменим и преференциите тогава", коментира зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. И припомни, че такъв опит бе направен само преди няколко месеца и БСП тогава именно напусна НС.

"Трудно се носи машина на гръб, тежка е, колегите имат опит с чувалите, разбирам ги", реагира по адрес на ГЕРБ Добрев. Той се зарече, че "БСП няма да се предаде в своята битка за демокрация, защото нас не ни свързват пари и обществени поръчки, а много други неща". Въпреки затягането на примката на демокрацията, БСП щяла да се справи, убеден е Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай