Божков учреди партията си. Заплаши с време за бой

Милиардерът цинично обяви, че говори от името на народа и иска справедливост

Божков учреди партията си. Заплаши с време за бой | StandartNews.com

Време е за последния бой. Това заплашително обяви от Дубай укриващия се от правосъдието у нас хазартен олигарх Васил Божков, който с новата година отново проговори. Обвиненият в 19-те възможно най-тежки престъпления от рекет и търговия с влияние до изнасилване и опит за убийство е учредил новата си партия “Гражданска платформа Българско лято”. Учредителното събрание се е провело онлайн, обявиха от новата политическа структура със съобщение до медиите.

На виртуалното събрание са участвали над 900 членове на партията, а присъствието на всеки един ще бъде потвърдено с нотариална заверка на гласуваните документи.

Божков се включил с жива връзка на събитието и обявил край на прехода у нас. Емблематичният бизнесмен на тъмната страна от прехода нахално заявил: “Време е да приключим прехода. И заедно да отворим нова страница. Никой досега не ви даде възможност. А вие можете!”

Милиардерът, който се крие и не отговаря нито за присвоените от хазарт милиони, нито за незаконната си колекция от близо 7 000 артефакта, изведнъж се превърне в лицето на справедливостта, което даже говори от името на народа. „Идва времето за справедливост. Справедливост за всички. Без компромиси. Съд и затвор за виновниците за третата национална катастрофа. Страхът и отчаянието са основните им оръжия. Народът ни обаче е силен и вече е буден. Ние сме силата!“

За председател на партията е избран Борил Соколов. До 2017 г. е бил маркетинг директор на "Еврофутбол".

От съобщението се разбира, че е приет партиен устав и че са избрани три партийни съвета, които ще са управляващи органи - национален (19 члена), изпълнителен (29 члена) и контролен (5 члена). Но в него не се съобщават други имена.

За да участва партията в предстоящите парламентарни избори, тя трябва да бъде регистрирана в съда. Учредителите трябва да представят учредителна декларация, устав, списък с поне 2500 партийни членове и др. Няма срок за произнасяне на Софийския градски съд.

Случайно или не съобщението за новата партия на Божков дойде часове след скандално интервю на Мая Манолова за бТВ, в което тя не успя да обясни защо се е срещала с олигарха по време на кметската кампания и какво да се договорили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай