Бойко сам избира нови шефове в ГЕРБ

В прекрасна форма съм, няма да се оттеглям от политиката, отсече Борисов

Бойко сам избира нови шефове в ГЕРБ | StandartNews.com

София. Бойко Борисов няма да се оттегля от политиката и сам ще реши кои ще са новите зам.-шефове на ГЕРБ. Това заявява лидерът на опозицията в профила си във Фейсбук. Той отхвърля всички лансирани от политици и анализатори конфигурации за състав на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тя ще бъде попълнена на конгрес на 16 февруари. В нея се овакантиха 3 места след напускането на Искра Фидосова и след като Костадин Хаджигаев и Павел Димитров влязоха в партия БАСТА, събрала недоволните бивши ГЕРБери. Борисов вече обяви, че ще има трима заместници. Сега зам. на партията е само Цветан Цветанов. Това предизвика коментари, че така бившият МВР шеф ще бъде елегантно обезсилен.

"Искам на всички тези анализатори, които се упражняват по проекта на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председатели и дори по моето оттегляне, да им кажа, че дълбоко не са познали, дълбоко грешат", категоричен е Борисов. И добавя: "Този път предложенията и решенията ще дойдат лично от мен, носейки цялата отговорност за партията. Никой друг освен мен не е запознат с тези планове, за да се правят подобни анализи". Борисов напомня, че най-бързият начин някой да се провали в ГЕРБ и да не бъде издигнат е, "като почне да се саморекламира в медиите". Той е категоричен, че нито едно име за Изпълкома не е било обсъждано между него и когото и да е било. "Всичко написано по въпроса е груба спекулация. С това е видно, че никой освен ГЕРБ не може да се противопостави на грозната коалиция - БСП, ДПС и "Атака" и техните новосформиращи се патерици", казва Борисов.

"От едно мое изказване, че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям", написа той във Фейсбук. "Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Аз си починах много добре около празниците, изпратих една година, трудна за мен и в здравословен план, но вече се чувствам страхотно, в прекрасна форма съм", добавя той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай