Бойко предлага ключов пост за изгонена от Слави

Става въпрос за Росица Кирова

Бойко предлага ключов пост за изгонена от Слави | StandartNews.com

Росица Кирова, която преди време беше изключена от партията на Слави Трифонов, след като пи кафе с Бойко Борисов, ще е предложението за зам.-председател на 46-ия парламент на ГЕРБ-СДС.

Това съобщи лидерът на ГЕРБ на партийна среща ден преди откриването на новото Народно събрание, която беше излъчвана онлайн във Фейсбук страницата му.

"Ако имат морала, би трябвало да ни предложат, ако не председател, то поне зам.-председател на НС - единодушно за Росица Кирова.

Предложението за Кирова идва, след като бившата председателка на парламента Цвета Караянчева не можа да събере достатъчно гласове за депутатско място от Кърджали и при преразпределението мястото отиде при "Има такъв народ".

Кирова беше депутат от ГЕРБ и в предишния парламент, като дори беше водач на листата във Видин, макар и от гражданската квота.

Преди това тя беше координаторка на партията на Слави Трифонов за Видин, но бе изключена през септември миналата година, след като се появи снимка от нейна среща с тогавашния премиер, на която обсъждали бъдещето на пътя Видин-Монтана. Отстраняването й бе обявено лично от Трифонов в неговия Фейсбук профил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай