Борисов: Викайте Дончев да спасява европарите

Борисов: Викайте Дончев да спасява европарите | StandartNews.com

За една година сме загубили 10 милиарда, твърди шефът на ГЕРБ

"Викайте Томислав Дончев да спасява европарите". Това заяви за "Стандарт" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отказа предложението на депутата от ДПС Джевдет Чакъров да се създаде Национален борд за еврофондовете, който да помага на ведомствата да усвояват по-бързо и ефикасно парите от Европа. "Няма нужда от такъв, защото сегашната тройна коалиция в парламента съсипала всичко", заяви още Борисов. И допълни, че единственият шанс парите от Европа да тръгнат отново към България е "Томислав Дончев да поеме министерството по еврофондовете".

На първото заседание на новия национален съвет на младежката организация на ГЕРБ, който се проведе в Стара Загора вчера, Борисов заяви, че "заедно с колегите си Делян Добрев и Ивайло Московски са водили разговори в Европа за спрените евросредства". "Как да пуснат пари във фонд "Земеделие", след като не само в България четат вестници какво е правило Семейството, какво чудо е било във фонда през тази една година? Това се чете и извън България, това отива и за сводки на комисарите", казва още Борисов пред младежите. Той отново повтори, че в ГЕРБ не са съгласни с параметрите на актуализацията на бюджета на здравната каса, както и с цифрите в предложената от финансовото министерство актуализация на държавния бюджет. "За една година държавата е загубила 10 милиарда лева", допълни Борисов и отбеляза, че при управление на ГЕРБ досега са щели да бъдат готови магистралите "Струма" и "Марица".
От днес лидерът на ГЕРБ започва обиколка сред младежките организации, за да надъхва бъдещи лидери. "Мога да правя много и сам, но ми трябва армия. Давайте път на всички млади хора, защото имаме да поправяме много щети, които сегашните управляващи на страната направиха", каза Борисов на първата си среща с младежите от Стара Загора.

Чакъров предлага нов борд за еврофондовете

Спасителен национален борд за евросредствата поиска депутатът от ДПС Джевдет Чакъров. И настоя всички парламентарно и извънпарламентарно представени партии да постигнат съглашение за максималното усвояване от страна на България на средствата по европейските програми. "Става дума за обща воля, да не политиканстваме, а да постигнем съгласие в страната и никой да не се изкушава да поставя въпроси през Брюксел", каза за "Стандарт" Чакъров. "Идеята ми е, ако има спорове и различия - те да се обсъждат и да се извежда обща, принципна позиция, диалогът да се води вътре в страната", допълни той. И даде пример: "Това означава всички да работим в една посока и с една визия, на лидерско ниво да има разбиране, а след това всяка една политическа сила да излъчи експерти, които да работят за максималното усвояване на европейските средства". Чакъров призова политическите сили "да не губят енергия", а да постигнат съгласие. "Колкото по-рано седнем и го осъдим, толкова по-добре за страната и за всички нас, отбеляза депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай