Неделя,

Борисов сезира Цацаров за незаконни записи

От: Администратор -
A
A
A

София. „Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори тези дни, за записи от дома ми, за предупреждението ми от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийска схема". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в арламента относно записи за подготвяна коалиция между ГЕРБ и АБВ, обявени от български вестник.

Борисов уточни, че сигналът е срещу Кристина Патрашкова и това, което тя е казала в сряда – за наличието на записи на разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков.

„Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом. Затова сега отивам при прокурора, в деловодството да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор", заяви той.

На въпрос как ще коментира изказването на Лютви Местан за коалиция между Борисов и Първанов, Борисов заяви: „Не според Лютви Местан, според коалиция обръчи от фирми, защото БСП и ДПС е коалицията от обръчи от фирми. Нека не се прави на толкова интересен, защото много е притеснен – и той, и всички от БСП".

"След като се стигне до делото във всички случаи ще предоставя доказателствата, с които разполагам. Може и преди това да прозвучат част от записите, с които разполагаме", защити се Патрашкова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички