Борисов: Не се съюзявам с никой

Борисов: Не се съюзявам с никой | StandartNews.com

София. "Не се съюзявам с никой. Има инвеститори, които искаха да разговарят с мен. Аз им казах да се обърнат към правителството по въпроса за АЕЦ "Белене", защото аз не управлявам". Това заяви в сутрешния блок на Нова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Когато е зависело от мен, ние като парламент и правителство сме спрели този проект, защото той е скъп, а държава няма пари", каза още той по повод проекта за АЕЦ "Белене".

ГЕРБ е взел ясно решение за спирането на АЕЦ "Белене", категоричен бе Борисов по повод думите на Румен Петков, който обяви преди дни, че се е срещал с лидера на ГЕРБ, за да обсъдят "Белене".

Ние спряхме АЕЦ "Белене", защото държавата няма пари да го прави, продължи коментара си Борисов. И уточни, че може да разсъждава по въпроса за "Белене" само, ако се появи частен инвеститор, който иска да купи проекта. "Но за момента няма сигнали в тази посока, изтъкна той и напомни, че очаква прокуратурата да си свърши работата по сделката, която е "корупционна".

Единственото ценно на "Белене" е, че има издаден лиценз и той може да бъде продаден, добави Борисов. Той даде около 1,5 милиарда за цена на лиценза.

"Ние с „Реформаторския блок" имаме обща цел - свалянето на правителството. Единственият ни шанс е ние, всички останали партии да имаме три пъти повече гласове от БСП и ДПС. Само тогава имаме шанс да падне правителството", каза още Борисов.

"Когато една формация, която се състои от президент с два мандата, какъвто в Първанов, вътрешни министри, да кажа, че не я виждам или не е заплаха за ГЕРБ, няма да е право, те са заплаха за нас. Първанов е опасен играч за ГЕРБ, с Първанов шега не бива. Особено, когато извади стенограмата на Дянков, ме удари по гърба по най-сериозния начин, имам си едно на ум. Оценявам го като противник", продължи бившият премиер.

"Мразя да ми поставят условия. Особено партии, които преди 6 месеца имаха 3%. сега и 7%, пак не обичам да ми поставят условия. Ако дойдат и ми кажат - ние имаме 3%, вие - 33%, елате да ни подкрепите, бих отишъл. Но без да ми поставят условия", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай