Борисов кани Бавария да инвестира в Чирен

Борисов кани Бавария да инвестира в Чирен | StandartNews.com

"България проявява интерес към по-активно партньорство в сектори като машиностроене, електроника, електротехника и автомобилната промишленост. В областта на енергетиката търсим подкрепа за изграждане на територията на България на газов хъб. Добре дошли са и баварски инвестиции за разширяване и поддържане на газовото хранилище „Чирен". Това обяви премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, където публикува снимки от Мюнхен. Там той се срещна с министър-председателя на федералната провинция.

За нас Бавария е голям приятел, стратегически и високо ценен търговско-икономически партньор. Баварският бизнес може да разчита на България като стабилно място за инвестиции, обясни още той и изтъкна, че е поканил Зеехофер да посети България.

С Хорст Зеехофер обсъдихме обнадеждаващия постоянен растеж, който търговският стокообмен между България и Бавария бележи от няколко години - за 2014 г. той възлиза на 792 млн. евро и има ръст от близо 10%, а само за първата половина на 2015 г. ръстът вече е близо 8%. И двамата се съгласихме, че е налице сериозен потенциал България и Бавария да разширят и задълбочат сътрудничеството си в редица области. Наше желание е да насърчим интереса на баварските компании да инвестират в страната ни, се казва още в съобщението на Борисов.

Министър-председателят е почетен гост на приема, даван от председателя на парламента на федералната провинция Барбара Щам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай