Борисов: Българите ще се убедят, че няма нужда да ходят да се лекуват в чужбина

Борисов: Българите ще се убедят, че няма нужда да ходят да се лекуват в чужбина | StandartNews.com

С висококвалифицираната работна ръка, в лицето на докторите и хирурзите и новата апаратура българите ще се убедят постепенно, че няма нужда да ходят да се лекуват в чужбина. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новоизградения Център за ранна диагностика и профилактика на онкологични заболявания към УМБАЛ „Александровска", предаде „Фокус".

„Не мога да не поздравя ръководството на болницата, да не изкажа радостта си, одобрението си - истински ми е приятно, че двамата министри с такъв синхрон, разбиране, усърдие поне по 14 часа на ден на работят", заяви Борисов. Премиерът посочи, че 200 хиляди души преминават за година през болницата. „В тази аула можете да наблюдавате най-добрите ни специалисти. Апаратурата е най-добрата в света. Това го казват докторите, аз им вярвам. С тази висококвалифицирана работна ръка, в лицето на докторите и хирурзите и тази апаратура българите ще се убедят постепенно, че няма нужда да ходят в чужбина", заяви Бойко Борисов.

По думите му, с новата апаратура лечението приключва с едно влизане в болницата. „С божията помощ и вашата експертиза тези хора се връщат на работа, а ние като държава имаме нужда по-бързо пациентите да се връщат на работа. Истински се радвам на двамата министри – Лиляна Павлова и д-р Петър Москов, защото работят в изключителен синхрон. Само мога да им пожелая да продължат така. Имат цялата ни подкрепа, както и вчера Кристалина Георгиева каза, че сме втори по усвояване. Най-добрите сме в Европа по изготвяне на проекти. Оптимист съм за бъдещето", каза той и пожела весели празници на всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай