Четвъртък,

Борисов: Българите с депозити в гръцки банки у нас да не се притесняват

От: Администратор -
A
A
A

Взети са мерки, за да няма проблеми за българите, които имат депозити в гръцки банки у нас. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където коментира кризата в южната ни съседка.

"Направили сме системи, за да ги наблюдаваме, за да не се създаде паника. Нека хората, които имат пари в гръцките банки в България, знаят, че те са самостоятелни от майките си в Гърция и няма проблем за парите им. Направили сме всичко необходимо като мерки", добави той.

"Гръцкото правителство трябва да намери разумния изход. За България това е пример какво значи да не се спазва фискална дисциплина", обясни премиерът, който е в Брюксел за да участва в заседанието на Европейския съвет.

"Докато не се дисциплинират държавите в еврозоната, не виждам смисъл да бързаме с членството. Ако сега бяхме в еврозоната, също щяхме да дадем пари за Гърция – по-бедните ще дадат на по-богатите, което не ми се вижда логично. България в момента е много атрактивна не само с политическата и финансовата си стабилност, а и като място за инвестиции. Следващите години, ако българските политици бъдем мъдри, България ще бъде остров на стабилност", допълни Борисов.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички