Борисов: Българите с депозити в гръцки банки у нас да не се притесняват

Борисов: Българите с депозити в гръцки банки у нас да не се притесняват | StandartNews.com

Взети са мерки, за да няма проблеми за българите, които имат депозити в гръцки банки у нас. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където коментира кризата в южната ни съседка.

"Направили сме системи, за да ги наблюдаваме, за да не се създаде паника. Нека хората, които имат пари в гръцките банки в България, знаят, че те са самостоятелни от майките си в Гърция и няма проблем за парите им. Направили сме всичко необходимо като мерки", добави той.

"Гръцкото правителство трябва да намери разумния изход. За България това е пример какво значи да не се спазва фискална дисциплина", обясни премиерът, който е в Брюксел за да участва в заседанието на Европейския съвет.

"Докато не се дисциплинират държавите в еврозоната, не виждам смисъл да бързаме с членството. Ако сега бяхме в еврозоната, също щяхме да дадем пари за Гърция – по-бедните ще дадат на по-богатите, което не ми се вижда логично. България в момента е много атрактивна не само с политическата и финансовата си стабилност, а и като място за инвестиции. Следващите години, ако българските политици бъдем мъдри, България ще бъде остров на стабилност", допълни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай