Борисов: Ако имаме конкурент, това е ДПС

Борисов: Ако имаме конкурент, това е ДПС | StandartNews.com

Всички други партии могат да си говорят каквото поискат, всички други и лидерите им могат да обявяват всеки за мафиот, престъпник и т.н. Няма кой да ги чуе. Това каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на Република България Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ в Спортна зала „Арена Армеец", предаде на Агенция „Фокус".

„Ако нещо кажем ние, то може да предизвика и гражданска война. ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да не излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства", заяви Борисов и подчерта: „Ние като отговорна партия винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне". По думите му, е най-лесно и удобно да се прави анти ДПС кампания. „Когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако ние оставим на реформаторите с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща", коментира Бойко Борисов.

„Стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. С ДПС много внимателно и в същото време те харесват победителите и силните. Колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях. Партньорите от РБ искам да знаете, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай