Сряда,

Борисов: Връщаме мандата

От: Стандарт -
Борисов: Връщаме мандата
A
A
A

Какво не харесаха на преговорния екип за правителство, че да не проведем дори разговори? Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов, който направи изявление от дома си в Банкя в присъствието на Даниел Митов, Десислава Атанасова, здравният министър Костадин Ангелов и други от ГЕРБ. Зад гърба му се виждаше икона на Света Богородица и кръст.

"Аз приемам решението на изборната комисия да върнем мандата. Това е решението от 7,30 часа, уведомете президента. При тези отровни натегачи - няма смисъл. Върнете мандата и си работете в парламента - не се подвеждайте", препоръча Борисов.

Вижте какво става в парламента - депутатите побързаха да си вдигнат заплатите, видях как се върна най-порочната практика - гласуването с чужди карти.

Да не говорим за лъжите за мажоритарния вот - то е като "Татко ще ми купи колело, ама не сега - след 4 г.", посочи още Борисов.

"Следващите /Има такъв народ/ няма да направят правителство. Няма да излязат и да кажат - Слави премиер, този и онзи министри. Страх ги е.

Те няма да си покажат правителството. Ако го направят, хората ще разберат кой дърпа конците отзад", каза още Борисов.

Хората очакват от нас да вкараме правителството в парламента. Но това надменно отношение от хора, които не са се събличали дори по физическо да играят, защо е? Ако имаше разумна политическа класа, те щяха да  разчетат какво послание прави народът. Народът не ни даде превес. Той е казал - много сте направили, но и много трябва да промените. Дълго време държахте и ножът, и хлябът. Сега ви слагаме другите партии, за да ви контролират. Това е моят прочит на изборите, каза Борисов.

Но ще отидем на нови избори, защото няма да направят кабинет, нямат капацитет. Хвърлиха се върху лобистките поправки. Не ги интересува план за възстановяване, нищо. Идват нови и нови щамове на коронавируса, трябва да се подсигурят много пари за ваксини. Ние го направихме, а те ще го направят ли?, пита още премиерът в оставка.

А ние сме добронамерени - направете, ние ще подкрепим. Но те искат да има мъгла, да лъжат, да подвеждат. И след 2 месеца на предстрочни избори, допълни Борисов.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички