Борисов: Русия да спре да шпионства у нас!

Ще отстояваме решително националната ни сигурност

Борисов: Русия да спре да шпионства у нас! | StandartNews.com

"Заявявам към ръководителите на руските дипломати: "Спрете да шпионствате в България", каза министър-председателят Бойко Борисов по време на обиколката си днес в Силистра по повод разкритата от прокуратурата група за шпионаж в полза на Русия и задържаните шестима души.

"За пореден път радиомълчанието на някои институции в България е оглушително, когато се нарушава националната ни сигурност от чужди служби, аз искам да кажа, че когато нашите служби - военно разузнаване,контраразузнаване, докладваха за това което има като шпионска мрежа в България съм ги окуражил максимално. 

Поздравявам българските служби за професионалната работа и за това, че успешно пазят страната ни. С Русия имаме добро партньорство в редица сфери, но тази шпионска дейност трябва да спре!

България все така решително ще отстоява националната си сигурност и евроатлантическа принадлежност - гарантирана от диверсификацията на газовите доставки, модернизацията на армията и от предстоящото присъединяване към Еврозоната", заяви премиерът.

Той каза още, че иска да благодари и на главния прокурор Иван Гешев за личната му ангажираност, защото "това не е правено досега".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай