Борисов посрещна ваксините. Обяви край на третата вълна

Борисов заръча на Ангелов да ваксинират по 30 000 души.

Борисов посрещна ваксините. Обяви край на третата вълна | StandartNews.com

С чест да кажем, че сме приключили и третата вълна. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно със здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов посрещна новата пратка ваксини на „Пфайзер”.  Тази сутрин получихме 274 000 дози.

Борисов заръча на Ангелов да ваксинират по 30 000 души.

Премиерът поясни, че техните критици могат да видят с какви мерки съседните държави са на нашето ниво - пълен локдаун. Цитира данни на института "Робърт Кох". Сега сме били на нивото с Австрия. Можем с чест да кажем, че сме приключили и третата вълна, каза той.

Какво щеше да стане, ако тази вълна беше отишла на 6-7-8 000 заболели, попита Борисов. И добави, че сега се сравняваме с Белгия и Австрия.

Борисов коментира и промените в ИК, като поясни, че проблемът с вота в чужбина не е решен, тъй като няма методология колко депутати ще влязат от новия избирателен район „Чужбина”. Той заяви, че бюлетините се печатат в печатницата на БНБ, но протоколите и другите документи са в печатницата на "мастит депутат" от БСП.

В желанието си да мъстят, не знам защо, се сговарят", заяви Борисов. "За всичко друго се сговориха, но не и за кабинет", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай