Борисов отвърна - каза защо има негова снимка в испанския доклад

Да го разсекретят или да ми се извинят, призова експремиерът

Борисов отвърна - каза защо има негова снимка в испанския доклад | StandartNews.com

"Честит празник. Има пореден опит да бъдем шантажирани, да бъдем компрометирани. Преди малко гледах премиера Петков, слушах го внимателно. Единственото, което той каза за въпросниия доклад или каквото и да е това, е че ме има на снимка".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с интервю на министър-председателя Кирил Петков, който разкри, че има снимки на бившия министър в доклада на испанската полиция по аферата "Барселонагейт".

ВИЖ ОЩЕ: Петков закова Борисов: Скандални снимки от "Барселонагейт"

"Да разсекретят доклада, ако го има, или да се извинят", поиска Борисов.

"Аз съм се снимал много пъти в Испания - от парада в Аликанте, където пред 50 хиляди полицаи ми връчиха Червения кръст на испанската полиция за работата между службите на двете страни. След това главния им секретар ми връчи Жезъла на испанската полиция. Много снимки имам там. Срещал съм се с премиерите Сапатеро, Мариано Рахой, с Педро Санчес", коментира експремиерът във връзка със снимките.

Според Борисов причината в документите по "Барселонагейт" да има негова снимка е защото са изпратени данни, които имат в Испания по слухове и медийни публикации. "Знаете за сигналите, които се носиха, за сигналите в "Ел Периодико", затова са изпратили справка за слуховете, допълни той.

"Не съм имал, нямам и няма да имам къща или имот в Барселона", категоричен бе бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай