Борисов отговори бащински на Кирил и Асен. Но ги предупреди

Оптимист за правителство, две важни теми

Борисов отговори бащински на Кирил и Асен. Но ги предупреди | StandartNews.com

Преговорите с контактни групи ще проработят. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Вълчидол, където е на посещение.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил и Асен отказаха на ГЕРБ, но си оставиха вратичка (ОБНОВЕНА)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на Кирил Петков и Асен Василев, които по-рано днес коментираха предложението на ГЕРБ за кабинет и заявиха, че няма да участват в коалиция с ГЕРБ.

"Това е най-добрият им вариант. Аз ги разбирам. Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се правят, че са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата", бащински отвърна Борисов на острите думи на харвардците.

Нещо повече - Борисов изрази оптимизъм, че "ще проработят" преговорите с контактните групи и че е "отворената врата за разговори".

"Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Това, което народът показа е, че дава доверието си на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам", продължи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна първата важна тема, по която ще се водят разговори. Той добави, че от ПП "много увъртат" по темата за Украйна, както и че има "нещо двулично" в отношенията им с БСП.

Втората тема след Украйна, е диверсификацията на газа, отбеляза Борисов.

"Виждате отношенията, когато президентът Ердоган вече няколко пъти говори вече за навлизане в Гърция... В нашия регион, като знаем и отношенията между Сърбия и Косово и заплахите между Русия и Украйна, трябва да имаме много гъвкаво правителство и парламент. ПП от тези въпроси избягаха и казаха, че са против закупуването на военни самолети. Ние не можем да се сърдим на президента Радев и сигурно си има предпочитания към марката самолети. Ние като правителство и партия заедно с нашите приятели от СДС сме категорични, че втората част от ескадрилата трябва да си е като първата - Ф-16," коментира Борисов.

"Ако трябва да се "заяждаме", ще им каза, че предизборната кампания свърши и ние можем да четем цифрите. Когато господин Василев говори за 3%-ен дефицит и държавата спести 4 млрд., ще отидем на 4%. Сиреч - в края на годината нищо друго не може да се прави, освен да отидем на 3%. как нито един журналист не ги попита - предлагате предизборно толкова много мерки - само за бизнеса е от порядъка 2 млрд. А Маастрихстките критерии са до 3% за бизнеса... Аз съм готов да приема тяхната социална политика, само че тогава вие ще се откажете да говорите, че ще се строят модерни пътища, мостове, пристанища, жп линии", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Господин Петков казва, че не можели да направят обща парламентарна група с ДБ, защото това било подмяна на изборите и имали морал. А само преди два месеца той пазаруваше по лабораториите депутатите на ИТН. И още една абсолютна лъжа, коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и каза, че със Слави Трифонов не могат да управляват с тези крадци. И им падна правителството", отбеляза Бойко Борисов.

Той допълни, че ПП днес на брифинга си са "избягали от важните неща". "Аз съм против да се сатанизират хора, медии или този или онзи, защото там работят български журналисти. Сиреч - поуките трябва да са за всички", коментира Борисов скандала между "Възраждане" и репортери от изданията на медийния монополист Иво Прокопиев.

"Много харесах на "Да България" слогана: "Нека разумът да надделее, нека сме разумни". Народът показа, че иска да сме разумни и обединени", отбеляза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай