Борисов дърпа уши, депутат се извинява

Жечо Станков си посипа главата с пепел заради грозна разправия в НС

Борисов дърпа уши, депутат се извинява | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бил бесен заради вчерашния грозен скандал в парламента между бившия зам.-министър на енергетиката Жечо Станков и лидера на ПП Кирил Петков, бивш премиер. Двамата стигнаха почти до зрелищен бой в кулоарите.  А в спора за подкрепа се намесиха и бившият енергиен министър Теменужка Петкова, и бившият финансов министър Асен Василев

Повод бяха последователните брифинги на двете партии по повод въглищните централи и размяната на взаимни обвинения. Станков твърдеше, че в Плана за възстановяване пише, че България ще закрива 83% от мощностите си, което ще доведе до 100 000 безработни. Не е вярно, в Плана няма такъв ангажимент, отговори на пресконференция Петков.

Двамата си дърпаха листовете и микрофоните пред журналистите.

Борисов събрал групата и мощно се накарал на депутатите като на малки деца. Лидерът ни Борисов не бе доволен и е прав, призна Жечо Станков в интервю за бТВ днес. И многократно се извини.

Извинявам се на българските избиратели, които видяха това, те не са ни пратили за такива неща в НС, извинявам се и на колегите, каза Станков.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай