Бомба от Аталай! Доклад заковава кабинета за огромна газова корупция

Депутат от ДПС разкри скандални действия на Петков

Бомба от Аталай! Доклад заковава кабинета за огромна газова корупция | StandartNews.com

Бомба за огромна корупция с газа хвърли зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай. Той е член и на комисията, разследваща обстоятелствата по спиране на договора с „Газпром“. В сряда ще излезе доклада ни по темата. В него има данни за корупция по високите етажи на властта във връзка със спирането на руския газ, съобщи Аталай в предаването „Офанзива в Любо Огнянов” по НоваНюз.

Нека да излезе докладът и ще видите, че не е само едностранното решение от руска страна. Има определени действия със сериозна вина на министерство на енергетиката, на Министерски съвет, на „Булгаргаз”, каза Аталай. И заяви: „Няма как да не е корупция да спреш руския газ и да купуваш руски газ от посредник, който предишните управляващи са отстранили, а ти сега вкарваш отново, за да купуваш от него руски газ.”.

Това, ако не е корупция, не знам какво изобщо е корупция, възмути се Аталай.

Посещението в Азербайджан е било повече приятно, отколкото полезно, имайки предвид състава на делегацията, коментира народният представител от ДПС. В Баку бяха Лена Бориславова, министърът на енергетиката Александър Николов и премиерът Кирил Петков. Ако това са хората, които могат да договарят доставки на газ, не е необходимо „Булгаргаз” да съществува, каза Аталай. Той съобщи, че за август, септември и октомври газ няма. В момента имаме едва 200 млн. куб. м при необходими 500 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай