Петък,

Бареков иска вот на недоверие за здравеопазването

От: Администратор -
A
A
A

Бургас. „Ще инициирам подписка в парламента за нов вот на недоверие на тема здравеопазване. Големият въпрос е защо ГЕРБ, БСП, ДПС и Орешарски се провалиха в реформите на българското здравеопазване". Това заяви лидерът на „България без цензура" Николай Бареков на пресконференция в Бургас малко след вота на недоверие на ГЕРБ, предаде пресцентъра на ББЦ.

Той посочи, че ще се иска подкрепата на младите хора в БСП като Георги Кадиев и Страхил Ангелов и към почтените хора в ГЕРБ. "Припомням, че по времето на Бойко Борисов цените на лекарствата се повишиха с 500%. Не е нормално в София да има 15 работещи линейки и над 100 лимузини в Народното събрание. Има линейки, но няма лекари. Защо не се обучават фелдшери, парамедици, три години учене и ставаш професионалист. Не може да наемаш лекари в Бърза помощ срещу 350 лева заплата. Ще искаме светкавичен вот", разви тезата си Бареков.

Лидерът на ББЦ каза, че независимите депутати, подкрепящи ББЦ, включително Данаил Георгиев, подкрепиха вота на недоверие. „Дадохме каквото можахме - три гласа", каза ще той.

Лидерът на ББЦ определи слуховете за смяна на ръководството на партията като абсолютно неверни. Бареков напомни предложението си, че е време дебатът да се пренесе в президентството, където трябва да се съберат всички партии, представени в националния и европейския парламент, за да се изработи консенсусен обединителен план за управлението на страната.

Той коментира и присъдата на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, за който вече операция "Чисти ръце" не би била валидна, тъй като е осъден, а Борисов спешно трябва да се разграничи от него, така както беше обещал преди време. В противен случай съдбата на ГЕРБ би била към дъното.

Бареков беше категоричен, че не би седнал на една маса с ГЕРБ докато Цветанов е част от партията и напомни, че на следващите избори вотът ще бъде между старите политици от ГЕРБ и новата партия "България без цензура".

На въпрос за бъдещата му дейност в Европейския парламент, Бареков заяви, че ще постави изрично условие на партията на Европейските консерватори и реформисти за заемането на председателско място в ключова за бъдещето на страната комисия към ЕП.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички