Бареков: Европа е длъжник на българите

Бареков: Европа е длъжник на българите | StandartNews.com

София. Учредителният конгрес на партията на Николай Бареков ще премине под мотото "Европейският съюз е длъжник на българския народ". Форумът на "България без цензура" ще е на 25 януари в зала 1 на НДК.

"Заради политиците ни България е най-бедната страна в ЕС и сме в челните класации по корупция", коментира пред "Стандарт" Бареков. И уточни, че на конгреса няма да има антиевропейско говорене, но ще бъдат посочени виновниците за

състоянието на страната.
"Българинът ще достигне средните европейски стандарти, когато осъзнае, че политиците ни направиха така, че Европа остана длъжник на България", заяви Бареков по-рано пред агенция "Фокус". "Ще станем по-добре, когато си изберем български политици, които да не свалят гащи пред Европа, а да защитават там българския национален интерес", допълни той.

"Големият провал на Борисов, Станишев и Кунева е, че са коленопреклонни пред ЕС и са готови на всякакви компромиси, само и само да получат потупване по рамото от европейските си партньори", добави Бареков.
"Нашата цел е да реабилитираме българската политика в Европа", заяви той. "Искаме да се класираме в първата тройка на европейските избори и да имаме между двама и четирима евродепутати", отбеляза Бареков. Като единствената нова политическа сила партията му ще търси обрат в стария политически модел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай