Бъдещи журналисти пишат: "Свестните у нас считат за луди..."

Бъдещи журналисти пишат: "Свестните у нас считат за луди..." | StandartNews.com

Кандидат-студентите в Софийския университет пишат на тема "Свестните у нас считат за луди..." на изпита по журналистика в Алма Матер.

Малко след 14 ч. започна изпитът в СУ, а темата бе изтеглена от кандидат-студента Георги Черкезов от Нова Загора.

Като контролни теми бяха изтеглени съответно "Високи води" и "Парите на хората". Изтеглената тема бе посрещната от кандидат-студентите в залата с умерен оптимизъм, собщи БГНЕС.

Секунди след като изтегли темата младият кандидат-студент обясни, че веднага в главата му са се родили някои идеи, но все още не знае как точно ще подходи. Призна обаче, че темата "Парите на хората" му е харесала повече.

Писменият изпит по журналистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем.

Темите за писмения изпит са от съвременния обществен, политически, икономически и културен живот, отразен в българския периодичен печат, радиото, телевизията, интернет. Изпитната комисия формулира темите непосредствено преди изпита. Изпитът започва с изтеглянето на една тема от кандидат-студент, като контролно се отварят поне още две теми. Писменият изпит продължава 3 астрономически часа.

В 9 ч. тази сутрин пък започна изпитът по математика II в СУ и с него бе открита първата кандидатстудентска сесия в СУ за учебната 2015/2016.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай