Бъчварова на нощна визита в Слънчев бряг

Бъчварова на нощна визита в Слънчев бряг | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова направи внезапна нощна проверка в Слънчев бряг. Тя пристигна часове след прибирането си от Германия, където бе заедно с премиера Бойко Борисов.

Бъчварова се разходи из курорта заедно с шефа на областната дирекция на ОДМВР-Бургас комисар Калоян Калоянов. На място тя даде висока оценка на направеното дотук, съобщи Нова тв. И проведе разговори с полицейски служители на дежурство по КПП-тата, както и се включи в инспекции по увеселителни заведения и търговски обекти.

Вицепремиерът присъства и на разпределение на задачите и координиране на действията по съвместните проверки на служителите на НАП и вътрешното ведомство.

Увеличил се е оборотът на търговските заведения и вече има ред. Важно е, че хората в курорта са по-спокойни, стана ясно от думите й.

По отношение посещението си в Германия заедно с Бойко Борисов, министър Бъчварова заяви, че целта е представяне на българската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа. По думите й двамата с премиера са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика, която се одобрява и изпълнява от всички държави.

„Това, което нашите партньори в Германия ни казаха е, че винаги са възприемали България като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Ние продължаваме да се справяме, но отчитаме и рисковите фактори, които могат да усложнят ситуацията. Затова решихме и това, което направи премиерът с посещението си в Истанбул и с визитата в Германия, да обясним кои са рисковите фактори и да обясним колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и за започне да се изпълнява", обясни Бъчварова.

„Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори и от канцлера Меркел за подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция и на българските власти. Тя трябва да бъде и техническа, и подкрепа с човешки сили, и политическа, което е изключително важно. Това беше и същността на нашия разговор. Че тук не става въпрос само за определен брой автомобили, за определен брой офицери, става въпрос за една цялостна политика, която да бъде възприета от другите европейски държави, за да можем да се справим с това предизвикателство", добави още Румяна Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай