Бъчварова: МВР може да предотврати купуването на гласове на изборите

Бъчварова: МВР може да предотврати купуването на гласове на изборите | StandartNews.com

МВР е готово да се противопостави на купуването на гласове в предстоящите избори. Това заяви пред БНР вицепремиерът Румяна Бъчварова, която е в Ню Йорк и е част от българската делегация на 70-ото Общо събрание на ООН.

"Най-важното е, че ние имаме достатъчно опит и практика в разкриване на такъв род нарушаване на политическите права на гражданите. И може би най-същественото в момента е, че имаме много ясната воля и намерение да реагираме при всеки един такъв случай", обясни тя.

Бъчварова коментира и срещите си в Ню Йорк, които са поставили предизвикателствата пред страната ни в глобален аспект. Тя каза, че проблемите нямат национален корен, въпреки че имат национални проявления. За нея търсенето на решения може да бъде само в глобален формат и чрез сътрудничеството между държавите. Вицепремиерът оцени като много добро справянето на България с глобалните предизвикателства, като посочи, че страната ни успява да сведе до минимум изненадите от нелегалната имиграция.

По въпроса за уязвимите малцинствени групи, атакувани от екстремни националистически послания и така ставащи податливи на радикална пропаганда, вицепремиерът Румяна Бъчварова каза, че в България има толерантност, а пътят към предотвратяване на радикализацията минава през интеграцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай