Атанасов изригна срещу ГЕРБ за скандалния таен запис на ДБ

Досега такъв случай не е имало, някой да бъде записан по този начин

Атанасов изригна срещу ГЕРБ за скандалния таен запис на ДБ | StandartNews.com

Парламентарната група на ГЕРБ през последните дни действа като някаква диверсионна група, откъде се снабдиха с този запис, как ни записаха и сега да излизат да коментират. Изумен съм как се случи това нещо, каза съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред бТВ по повод изтеклия запис от парламента от заседание на парламентарната група на ДБ.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Задкулисието лъсна! Ето как се реди кабинетът и коя е бухалката (ВИДЕО)

„Направихме заседание на парламентарната група, за да обсъдим това, което се е случило през седмицата, да запознаем колегите с всичко, което касае преговорния процес, да обсъдим рисковете пред създаването на мнозинство и правителство“, каза Атанасов.

Той допълни, че това, което са обсъждали, е била информация от срещата им вчера, от разговорите с другите депутати и как ще се развие процесът.

„Защото стафът (персоналът – бел.ред.) на парламента в голяма част е този, който беше назначен по времето на ГЕРБ. Досега такъв случай не е имало, някой да бъде записан по този начин“, каза още Атанасов.

"Ние от ДБ се отнасяме сериозно към този процес, държавнически, а не тяснопартийно, защото предизвикателствата, кризите, в които се намира България, са много по-големи от различията, които имаме. Защото на България в следващите месеци й трябва парламент“, отбелязва още Атанас Атанасов.

По думите му първият етап от преговорите завършва днес. „А именно по програмата – тя беше изработена между ПП, ДБ и БСП. Там сме разписали за 6-месечен срок какви действия трябва да бъдат извършени. Тя беше предоставени и на ИТН. Те са направили своите предложения и  в понеделник трябва да имаме консолидирана програма“, обясни Атанас Атанасов.

След това предстои обсъждане на структури и персонален състав на правителството, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай