Неделя,

Аталай разкри какво не прави кабинетът за газа

От: СТАНДАРТ -
164
Аталай разкри какво не прави кабинетът за газа
A
A
A

"Проблемът с енергийните суровини е много сериозен. За разлика от несериозното отношение на управляващите, европейските лидери се опитват да въведат ред във всичко, което се случва. Нашите ръководители, явно от непознаване на суровинната база, която България ползва, изпадат в много тежки ситуации". Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Ако не беше изслушването на Кирил Петров в парламента, той нямаше да разбере, че спирането на петрола и неискането на дерогация от ЕС - да отложим с година-две, за да можем да намерим суровина, която да преработва "Лукойл" или нови източници, нещата щяха да бъдат много сложни", коментира Аталай.

Според него "Булгаргаз" е останал настрани от всички действия, които са предприети след предупреждението от "Газпром", че ще бъдат прекъснати доставките на газ.

"Би трябвало да предприеме пускане на искания към двете газови борси, а се чака последният ден, за да може да се сключи сделка, която всява смут и съмнение, което е реалност. За фирмата МЕТ говоря. Много колеги говорят, че няма как фирмата МЕТ да е по-силна от държавната "Булгаргаз", за да не излезе тя и да оперира на пазара и да не заема тази пазарна ниша, която заема досега в България,а да се включат и други доставчици. В момента България получава пак руски газ, само че по-скъп с около 30 евро", коментира Рамадан Аталай.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички