Аталай: Националистите ограничават права и свободи

ДПС се отличава от другите политически формации по своята принципност, подчерта Рамадан Аталай

Аталай: Националистите ограничават права и свободи | StandartNews.com

"Предложените законопроекти на националистите ("Обединени патриоти" - бел.ред.) не предлагат ръст на икономиката. Техните предложения са винаги за ограничаване и забрана на права и свободи и насочване на омразата към малцинствата, а в последно време - по какъв начин да бъдат национализирани големите сектори. С нищо друго не се занимават". Това коментира народният представител от ДПС Рамадан Аталай в интервю за БНР.

Оказа се, че ДПС не е създател на всичко, което с случва в държавата през последните 30 години, подчерта той. По думите му, когато е управление на ГЕРБ и коалиционните им формации, всички те започват да мислят само за себе си, а не за обществото.

ДПС се отличава от другите политически формации по своята принципност, подчерта Рамадан Аталай.

Във връзка с упрека на парламентарната група на "Обединени патриоти" към ГЕРБ за съвместни действия с ДПС и заявката им да излязат от коалицията с ГЕРБ, след разнобой по промените в Закона за МВР, Рамадан Аталай коментира: "Предложението за доброволните формирования ОП го бяха направили в Закона за устройство на териториите преди 2 години. Интересното е, че това предложение не идва само от ОП, но и от зам.-председателя на Народното събрание г-н Емил Христов. Опитите тогава не успяха, защото Цветан Цветанов - тогава председател на ПГ на ГЕРБ, разбра, че това, което се предлага е недопустимо. Че не могат да се създават някакви шпиц групи, които да се ползват по всякакъв начин и както си искат, в полза на управляващите. Сега "Обединени патриоти" решиха, че могат да прокарат "по терлици" това предложение в Закона за МВР".

Аталай посочи, че позицията на ДПС и тогава, и сега е последователна и е против доброволните отряди. Според него голяма част от ГЕРБ също е против това предложение на ОП, но "натискът от патриотите и изнудването на ГЕРБ беше факт".

Депутатът от ДПС коментира още, че "кореспонденцията от Дубай", която обвиняемият Васил Божков поддържа всеки ден, не дава добър образ на България пред Европа, а също и пред обществото.

Рамадан Аталай изрази общо мнение на ДПС, че ГЕРБ са допуснали в управлението на страната много неподготвени за това хора, т.нар. калинки, което е проблем: "Това не е приемливо и е крайно време обществото да вземе нещата в ръцете си и да изгребе пяната от средите на управляващите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай