Аталай хвърли бомба за третия мандат. На ход е Радев

Каза от кои партии ДПС очаква подкрепа

Аталай хвърли бомба за третия мандат. На ход е Радев | StandartNews.com

Бомба за третия мандат хвърли депутатът от ДПС Рамадан Аталай. ДПС очаква третия мандат, време е за отговорност, заяви Аталай в предаването „Беновска пита – Радио К2”. И обясни от кои партии Движението очаква подкрепа.

“Какво правим с третия мандат? Каква е ролята на ДПС? На кого ще го даде Румен Радев след като ПП го върнат?”, попита Беновска. Аталай коментира, че Борисов се е уплашил, че ГЕРБ няма да се справят или ще си навлекат толкова негативи, че на следващите избори ще са на загуба. А всъщност, първият мандат е бил най-добре осъществим, от гледна точка на това, което Ахмед Доган е казал преди години - програмно правителство да управлява, за да се сложат здрави основи и развитие на икономиката.

ДПС очаква да получи мандата и ако президентът Радев се притеснява от това, че ДПС ще състави правителство, то нека не го дава на ДПС, заяви Радев. Беновска попита с кого ще се кооперират. Аталай отговори, че би трябвало всички да си поемат отговорността и затова посланието на ДПС е такова. Водещата обърна въпроса и попита от кого ще очакват подкрепа, ако получат мандата. “Очакваме от всички и от ГЕРБ, и ПП. ГЕРБ са получавали достатъчно подкрепа от нас. Тяхната визия е, че са за просперитета на държавата и са готови да се включат в управлението”, подчерта Аталай. Той изтъкна, че третият мандат трябва да се даде на най-приемливата от всички политическа формация, за да се създаде едно преходно правителство. Беновска попита Аталай как ПП ще ги подкрепят, при положение, че ДПС са абсолютно против затварянето на въглищните централи. Аталай отговори, че много хора вчера на гласуването не са били съгласни с представеното от ПП, но в тази формация вървят ферментационни процеси и има много разумни народни представители и ще се съберат достатъчно гласове за подкрепа. Беновска попита дали ще бъдат подкрепи от „Възраждане”, защото те са против влизането в Еврозоната. Аталай отговори, че има достатъчно познати във Възраждане и са взели една патриотична националистическа ниша и рядко се опитват да бъдат крайно националистически, но българският избирател е достатъчно разумен, че да знае колко процента могат да им дадат. “Ако някои от тях не могат да подкрепят едно програмно управление, за да излезе България от тази ситуация, да си наведат главите и да си замълчат” призова Аталай.

“Г-н Борисов си позволи да представи проф. Габровски, който е ерудиран и сериозен човек, един екип с познание и след като това не се случи, ПП много искаха да управляват, но нямат опит”, каза Аталай. По отношение декларацията за обединение на ПП той заяви, че това е съчинение, което учителката дава в клас и Иванчо пръв написва посланията.

“Нека да направим така, че да си понесем отговорността за излизане от кризата. Време е за отговорност. Субектите за отговорност се знаят кои са и ако не поемат отговорността, ще останат виновни в историята”,  призова Рамадан Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай