Асен Василев иска извинение от Тошко Йорданов

Финансовият министър обясни, че не е вземал интелектуална собственост и споровете между фирмите са завършили с приятелско споразумение

Асен Василев иска извинение от Тошко Йорданов | StandartNews.com

Думата крадец е много тежка дума и г-н Йорданов трябва да се извини. Това каза в предаването „Лице в лице” на БТВ служебният финансов министър Асен Василев по отношение на обвиненията, отправени от Тошко Йорданов от "Има такъв народ" вчера от парламентарната трибуна, че той е отговорен за кражба на интелектуална собственост.

Василев беше категоричен, че не е вземал интелектуална собственост и споровете между фирмите са завършили с приятелско споразумение.

Той обясни какво се е случило: 

"2009 г. се разделихме с инвеститорите във фирмата тогава „Изисърч”, после я прекръстиха „Вариант”. Екипът се раздели на две, половината екип дойде с четиримата основатели на фирмата, половината екип остана във фирмата с инвеститорите. След това започнаха две години правни саги.

Ние ги съдихме в Ню Йорк, съдихме ги в Холандия, те ни сложиха в арбитраж в Лондон. 2011 г., на 7 ноември съдът в Ню Йорк се произнесе в наша полза. След това дойдоха колегите от „Невек”, с които тази двегодишна сага вървеше и казаха - Дайте да се разберем, да приключим всичко, това вреди и на двете фирми. Другите дела още не бяха стигнали в съдебна фаза, още бяха в предсъдебна фаза и ние казахме - Окей, дайте да се разберем.

Един месец по-късно беше подписано между двете фирми приятелско споразумение. То е споразумение между две фирми, то няма нищо общо нито с Наказателен кодекс, нито с нищо друго. Знаете, ако има кражба, трябва да има и намесени прокурори. Това е спор между две фирми, ние ги осъдихме в Ню Йорк, след което другите две дела бяха прекратени с приятелско споразумение, общообхващащо и трите дела. Има едно произнасяне на съд в Ню Йорк и то е в наша полза".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай