Арест за Сидеров и Чуколов

Арест за Сидеров и Чуколов  | StandartNews.com

Депутатите взеха решение да подкрепят искането на главния прокурор Сотир Цацаров. Те решиха лидерът на "Атака" Волен Сидеров да бъде арестуван със 121 гласа, като 19 бяха против, а 14 се въздържаха.

Мотивите на Радан Кънев, че Сидеров може да повтори хулиганските си прояви и затова трябва да бъде държан в ареста бяха подкрепени и от депутата от ГЕРБ Димитър Главчев, който бе и шеф на парламентарната комисия, занимаваща се с имунитета на лидера на "Атака".

Колегата на Сидеров Явор Нотев се опита да разубеди депутатите да подкрепят искането на Цацаров с аргумента, че Сидеров вчера вече е бил извикан Софийска градска прокуратура, отдел "Следствен", където е дал показания. И обясни, че единственото, което правят, е да лишават от възможност двама депутати да участват във вземането на важни решения в парламента, за които всеки глас е важен, пише БЛИЦ.

Нотев поясни още, че решението на депутатите само дава право за извършването на т.н. "прокурорско задържане", което може да продължи до 72 часа, докато съдът реши дали оставането в ареста е основателно.

Депутатите обаче не се съгласиха и на две гласувания дадоха Сидеров на Цацаров.

"Политическата репресия е в пълна сила срещу единствената опозиционна партия в парламента. Очакваме да ни арестуват". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в кулоарите на парламента веднага след като депутатите подкрепиха искането на главния прокурор Сотир Цацаров той и колегата му Десислав Чуколов да бъдат арестувани.

Това бяха единствените му думи, след което Сидеров отказа всякакви други изявления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай