Ана Заркова: Цветанов не трябва да се крие зад имунитета си

Ана Заркова: Цветанов не трябва да се крие зад имунитета си | StandartNews.com

София. Ако Цветан Цветанов е убеден, че е невинен, той не трябва да се крие зад имунитета, както правеха братя Галеви в миналото. Трябва да се откаже от имунитета и да излезе от листите, за да изчисти името си.

Това заяви пред bTV журналистът Анна Заркова. Колкото по-бързо го направи толкова по-добре за честта на децата му, за партията и държавата, категорична бе тя.


Според нея обвиненията на бившия му колега и съпартиец Мирослав Найденов могат да се разчетат като изявление от доблест или по сценарий.


Ако е от доблест, то тя е изключително закъсняла, а и трябва да се добави опасността от повдигане на обвинение за укриването на престъпление. Фактът, че той рискува ново обвинение именно за това укриване ни навежда на мисълта, че той действа по сценарий, предположи журналистиката.


Сценаристите не са предвидили нещо важно - по примера на Мирослав Найденов може и друг да се изкуши да говори по темата. Гриша Ганчев се кани да даде интервю, в което да разкаже, че са му искали пари, за да не арестуват сина му по захарната афера и отново, за да бъде изваден от ареста, каза още Заркова.


Признанието на Бойко Борисов, че ГЕРБ е на Цветан Цветанов поставя в много сложна ситуация бившия премиер. Въпросът е дали той ще призове, ще поеме ли мъжеството да оттегли Цветанов в името на това цунами, което се е насочило към ГЕРБ. Иначе тази вълна ще помете партията, каза от своя страна колежката й Валерия Велева. Тя потвърди, че казаното от Мирослав Найденов за масовото подслушване на министри е публична тайна. Според Велева изненадващото е, че подобно изявление идва от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов и ГЕРБ.


Ако този скандал няма ефект върху изборните резултати, ще означава, че обществото е загубило всички сетива за тези ужасяващи неща, посочи тя. Велева отрече варианта Цветан Цветанов да се откаже сам, защото никога няма да признае своя грешка, а ще иска да раздели отговорността с Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай