Александър Методиев се отказа от имунитета си

Александър Методиев се отказа от имунитета си | StandartNews.com

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен като Бат' Сали, се е отказал от имунитета си. Това съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Парламентарният шеф е уведомила прокуратурата.

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Александър Методиев.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер - противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като според Конституцията в тези случаи парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършени от народен представител престъпления по разпоредби от НК.

Междувременно депутатът от ДПС Александър Методиев – бат Сали се обяви за жертва на „мними полица". Той бе категоричен, че е невинен. „Отидох по сигнал, че се прави акция която е срещу по-тъмни водачи на превозни средства. Аз като народен представител се отзовах на този сигнал. След като се представих с депутатската си карта, те не ми се представиха, скриха си баджовете на които са им имената и как мога да кажа, че това са истински полицаи, за мен те са мними. Аз като техен представител и на циганския етнос винаги се явявам на такива сигнали", обясни в кулоарите Методиев.

"Това е умишлено, предстоят избори. Върнете се назад и ще видите, че преди всички избори моето име се споменава по един или друг начин. Причината е, че някой се страхува от циганските гласове, на някой му трябват циганските гласове, но няма как да стане, каза Още Методиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай