Събота,

Адемов с коментар ще остане ли ковид добавката в пенсията

От: Стандарт -
883
Адемов с коментар ще остане ли ковид добавката в пенсията
A
A
A

Философията на този бюджет трябва да бъде подкрепа за най-уязвимите групи. Това каза в студиото на "Денят започва" депутатът от ДПС Хасан Адемов.

По темата с допълнителните плащания, свързани с ковид, Адемов уточни, че в законите, които касаят тази добавка, е записано, че докато продължава извънредната обстановка, плащанията ще продължават.

"Дали това ще продължи и след този период или не, решава МС", уточни той.

До края на юни ще продължат анализите дали ковид добавката да влезе в размера на пенсиите и с какви инструменти може да стане това, каза депутатът от ДПС. И уточни, че има няколко варианта това да се случи.

Според бившия социален министър сложният баланс между отделните секторни политики трябва да бъде постигнат преди внасяне на бюджета в НС.

"Тези, които протестират, имат своите основания, но политиката по доходите не трябва да бъде на парче, а осмислена предварително и съгласувана", категоричен е Адемов.

"В рамките на този бюджет има сериозни разходи под съмнение - 8,2 млрд. лв. за инвестиционни разходи. Как ще се случи реализирането на тези инвестиционни разходи, оттам може да има възможности за икономии.Но управляващите ще имат големи проблеми, ако продължат да работят така-този, който протестира му даваме пари", смята Адемов.

Хасан Адемов: Искаме справедливост за пенсиите


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички