Вторник,

Адемов каза как ще се реши въпросът с увеличаването на пенсиите

От: Рачо Рачев -
13981
Адемов каза как ще се реши въпросът с увеличаването на пенсиите
A
A
A

Пенсионерите трябва да бъдат спокойни - ако не получават увеличението през юли, то ще го вземат с пенсиите от август, съобщи в кулоарите на парламента депутатът Хасан Адемов от ДПС.

"Няма място за притеснение, само от това, че БСП за изнервени, не знам по каква причина. Няма забавяне по субективни причини, има технология, има срокове. В сряда изтече срока за предложения по малките бюджети", настоя той.

Условията за по-високите пенсии са свързани с това днес бюджетната комисия да приеме на второ четене бюджета на ДОО, а след това - и държавния бюджет. Днес комисията гледа двата "малки бюджета". Ако във вторник се стигне до приемането на Закона за държавния бюджет, няма проблем НОИ да се справи със своите задължения и пенсионерите да получат по-високите си пенсии.

"В програмата за НС няма точка за закона за ДОО. Това, което в момента БСП се опитва да наложи, че заради опозицията няма да има пенсии, е лъжа. Бюджетът бе внесен достатъчно късно, така че бе ясно, че няма как в рамките на закона и спазването на процедурите да бъде приет до 25 юни", заяви и Деница Сачева от ГЕРБ.

Партията й продължава да настоява за 15% увеличение на пенсиите и добавката от 60 лв. да се запази до края на годината, като се трансформира като социална помощ 1 януари 2023 г.

"Шест месеца са достатъчно време тази добавка да бъде разделена от пенсиите и да бъде социална помощ за тези, които имат нужда от нея. Няма да има ощетени пенсионери", отбеляза Сачева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички