Оланд наруши обещание заради Сергей

 Оланд наруши обещание заради Сергей | StandartNews.com

Брюксел. Френският президент Франсоа Оланд се включи в срещата на соцлидерите в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет.  Така Оланд отвърна на покана на президента на ПЕС Сергей Станишев и участва в обсъждането на изпълнението на левите мерки за справянето на Европа с кризата.

Френските медии тактично обърнаха внимание, че при срещата със Сергей в централата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Оланд нарушава свое обещание от месец май тази година. А именно да бъде президент на всички французи и да не участва в партийни форуми.

На срещата между стопанина на Елисейския дворец и Станишев се гледа благосклонно, тъй като е от значение участието му в срещата на върха със соцлидерите от Европа. Младежката гаранция за безработица, както и въвежданите на финансов контрол върху банковите транзакции са сред мерките на ПЕС, които европейските социалисти предлагат срещу обедняването на населението в държавите-членки. При разговора със Станишев Оланд изказа благодарност за активната работа на партиите от семейството на ПЕС и се обяви за по-бързото въвеждане на Пакта за стабилност на европейските социалисти.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай