60:40 в полза на ДПС на изборите в Сърница

60:40 в полза на ДПС на изборите в Сърница | StandartNews.com

Резултатите са 60:40 в моя полза, похвали се Неби Бозов

ДПС спечели изборите в най-младата община Сърница и взе кметското място. Това съобщи кандидатът на Движението Неби Бозов в неделя пред БНТ. От предизборния щаб на ГЕРБ потвърдиха неофициално пред "Стандарт", че техният кандидат Мустафа Аликанов губи с около 520 гласа. Резултатите от първата преброена секция - в с. Побит Камък, дават 100 гласа предимство на ДПС, научи още "Стандарт".

ДПС взе и пет от общо 11 места в Общинския съвет на Сърница. В него мнозинство ще имат ГЕРБ и Реформаторският блок. От общо 11 членове те ще имат съответно четирима и двама представители. На първи тур на ДПС не достигнаха 150 гласа, за да спечели изборите.

В предизборната битка Бозов заложи на своята кауза - младежи да поемат управлението на общината. "Имах много възможности за реализация извън Сърница, но избрах да остана тук. Искам да има условия за младите хора, които искат да просперират, да имат възможността тук", каза той пред "Стандарт" преди балотажа. Без нито едно регистрирано нарушение премина вторият тур на общинските избори в най-младата община Сърница. "Не са постъпвали никакви жалби - нито в писмен, нито в устен вид или по телефона", каза пред "Фокус" председателят на Общинската избирателна комисия Аки Пехлеван.

Избирателната активност бе рекордно висока - 3204 души или 76.6% от имащите право на глас.
На първия тур Движението поведе с 45.37% от гласовете срещу 30.33% за опонента му при избирателна активност от 74.78% от имащите право на глас 4256 души. Към 17,00 часа вчера тя бе 68.98% - с 94 повече в сравнение с първия тур. В седмица между двата тура четирима младежи от най-младата община в България навършиха пълнолетие и имаха право да пуснат бюлетина за кмет. Новият управник ще бъде на поста по-малко от половин година, защото тази есен са насрочени редовните местни избори, които ще се проведат в цялата страна. Жителите на община Сърница поискаха от новия си кмет работа за младите, за да не бягат в чужбина. Както и да се оправят улиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай