Понеделник,

Звездопад в Сатирата

От: Failed to load user -
A
A
A

В Сатирата тези дни не можеш да се разминеш от звезди. Стоянка Мутафова направо побърква младоците с енергията си и несекващия хъс за нови арт приключения. Примата всяка сутрин репетира в "За няколко милиона повече" по "Златният телец" и други разкази на Илф и Петров. Властелинката на смеха е съдържателката на публичен дом мадам Буланже в драматизацията на Юрий Дачев, която под режисурата на Бина Харалампиева ще се превърне в бляскава комедия. В кожата на великия комбинатор Остап Бендер влиза Калин Врачански. Красавецът ще трябва да изиграе 400-те "сравнително честни начина за забогатяване". Любимецът на девойките през изтичащия сезон измайстори много сериозни образи и доказа, че е не само хубавец, но и талантливец. Като щурия Паниковски на Илф и Петров ще се изяви Йорданка Стефанова. Като Корейко пък ще блесне Калин Сърменов, директорът на Сатирата. "Ще започнем следващия сезон революционно. Заглавията до едно са убийствени. А самият аз скоро не съм работил с толкова подготвен театрал като Бина. А за Стояна нямам думи - тя продължава да бъде нашето голямо чудо", коментира Милото.

Всеки следобед Мутафова бачка с аверите си от "Комиците" и "Столичани в повече" за "Скакалци" по Ст. Л. Костов, където е баба Йовка. Режисьор е Богдан Петканин. Компанията наистина е класна - Христо Гърбов, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Васко Драганов, Август Попов и Петьовците. Другите дами са Христина Апостолова (нежната половинка на Евтим Милошев и майка на Димитър Рачков-младши, като нейният апетит за актьорлък се възроди в "Дървото на живота"), Албена Павлова и Деси Бакърджиева от "Стъклен дом" и "Фамилията".
Нона Йотова и Александра Сърчаджиева пък са фатални жени във "Всички в леглото", режисирани от своя добър приятел Красимир Ранков. Ководещият на "Денсинг старс" ще се изкуши и от сцената. Нона е на педал, тъй като се разкъсва между репетициите и театралния фестивал, който организира за втора година в Разлог.

Орлин Горанов отлично си пасна с Борис Панкин и Мариан Бачев в общия му с тях пръв хит "Апокалипсис кога?". Сега тримата са мотори и на следващ проект - черната комедия "Операцията" на сатирика сценарист Иво Сиромахов, който напоследък се прави и на актьор. Орлин е анестезиологът д-р Донев, а родният Клод Буковски е хирургът д-р Младенов. Асистират им Жанет Иванова, Тони Минасян и Добринка Гецова. Художници са Иван Токаджиев и Петър Митев, композитор и музикален директор е Евгени Господинов.

"Вдъхновени сме от световните образци в жанра - от Куентин Тарантино и Гай Ричи в киното и от трупата на Монти Пайтън в театъра и телевизията. При черната комедия всички теми и случки, които се считат за табу, се представят по саркастичен или хумористичен начин, но без да губят своята сериозност. Най-важното е да провокираш чувство на дискомфорт и порив на сериозни мисли чрез усещането за развлечение и забава", коментира Борис Панкин. Сюжетът действително е "медицински" и разкрива какво се случва по време на редова хирургическа интервенция в родна болница. Публиката ще преживее целия абсурд на мутанта, наречен "здравна система". "Защото всички сме пациенти", мотивира се Панкин. Тялото на оперирания е поръчано специално за спектакъла от американска компания, която произвежда реквизит за сериала "От местопрестъплението" и обслужва "Скотланд Ярд" в обучението на криминалните им патоанатоми. От екипа уточняват, че представлението ще съдържа отделни сцени с нецензурен език, натуралистично и еротично съдържание. На всичкото отгоре ще има и употреба на алкохол - така че не се препоръчва за лица под 16-годишна възраст!

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички