Жители на Царево със смайващ разказ за бедствието

Започва проверка за причините за трагедията

Жители на Царево със смайващ разказ за бедствието | StandartNews.com

Екип от следователи от Окръжната прокуратура в Бургас започва проверка за причините за трагедията, а от община Царево започна проверка на разрушената инфраструктура.

"Направен е оглед на местопроизшествието, разбирайки на моста, както и на телата, които бяха намерени, вследствие стихията. Образувано е досъдебно производство за достатъчни данни за извършено престъпление", заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Приливната вълна, която разруши моста, отне четири човешки живота - на председателя на районния съд Мария Москова, на дъщеря ѝ - ветеринарната лекарка д-р Даниела Йорданова и на двама мъже. Свидетелите на трагедията още не могат да се отърсят от преживяното. 

"Имаше един човек, който си загина пред очите ми. Водата го отнесе, беше пеша с един чадър. Държеше се за един бял джип, но се отпусна от и водата го взе", разказа пред България Он Ер свидетел.

След загубените човешки животи, срутените мостове, калта и болката идва време за равносметката.

"Въпреки упреците, въпреки търсенето на вина и грешки, предотвратили сме стотици човешки жертви. Ако преди няколко години общината не беше изнесло ромското гето извън града, сега щеше да коментираме над 300 човешки жертви", каза зам. кметът на община Царево Марин Киров.

Повредените мостове в община Царево са 12. В следващите дни тук се очаква и междуведомствената комисия, която също трябва да започне оглед на щетите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай