Жестока глоба дебне на нашето море! И носи голям хаос

За стотици собственици, които трябва да реагират

Жестока глоба дебне на нашето море! И носи голям хаос | StandartNews.com

Мнозина по нашето по време на море по време на летния сезон могат да бъдат неприятно изненадани.

Собствениците на каравани, които са ги паркирали по плажовете или в горите край тях, ще бъдат глобени, ако не ги преместят. Това предупреди заместник-областния управител на Бургас Владимир Крумов. Пред бТВ той обясни, че санкциите варират от 1000 до 5000 лева.

„На проверка днес обаче ще дойдат и представители на РИОСВ – Бургас. С геодезични инструменти ще бъдат заснети превозните средства и ще се установи дали са върху дюни. При такова нарушение глобите вече са от 5000 до 10 000 лева“, уточни Крумов.

9 институции започват проверки за незаконно поставени кемпери и каравани, след като изтече срокът за доброволното им премахване, каза пък водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„Проверките започват от мястото, където приключиха през миналото лято. Гората край залива Вромос от години се използва като къмпинг през лятото, но и през зимата като паркинг, на който собствениците си остават превозните средства да зимуват, за да си пазят място за следващия сезон“, уточни кореспондентът Лора Стаматис.

Пълно е с каравани въпреки гратисния период, който бе даден на собствениците да си ги премахнат, добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай