Жертва на агресия принудена да напусне училище

Случаят е от Враца и в момента по него тече комплексна проверка

Жертва на агресия принудена да напусне училище | StandartNews.com

Пълен абсурд. Момиче беше принудено да напусне училището си, след като засне и публикува в социалните мрежи акт на агресия в клас. Случаят, за който разказа Нова тв, е от Враца и в момента по него тече проверка. Клипът взриви общественото мнение. Хората се възмущаваха още преди да разберат, че именно тя е жертва на вербалната агресия на своите съученици.

„От втория срок започнаха да ме заплашват с обидни думи. Казваха ми, че ще ме изнасилят. Биеха ме с капачки по главата. Аз си мълчах”, каза ученичката Мариана Руменова.

Момичето опитало да сподели с някого в училище, но така и не стигнало да разбиране. Подкрепили я само родителите й. „Като видях какво се случва и й казах да го публикува. Щом не обръща никой внимание, нека медиите обърнат внимание и тогава ще се задействат нещата, защото вече започнахме да си решаваме нещата май по телевизията. Иначе няма как да ги решим”, коментира бащата на момичето - Румен Христов.

„Аз търпях, търпях, търпях, но повече не мога. Колкото и да ми е тежко. Има и момичета, по-големи от мен, има и по-малки, които са тормозени не само в това училище, които са тормозени и от други съученици, които са и бити и не са казали  нищо”, каза още Мариана Руменова.

Вербалната агресия срещу нея била продължение на стар конфликт с едно от момчетата в предишното училище.

„В момента преглеждаме камерите. Нека да премине и комплексната проверка и ще дам по-пълна информация”, заяви директорът на училището Ирма Емилянова. Въпреки, че проверката тече обаче, родителите на момичето били принудени да сменят училището на детето си. Изведнъж се оказало, че има неизвинени отсъствия. А майката Радослава Христова заяви: „Всъщност ми бяха предоставени 3 варианта за напускане на детето от училището, казаха, че трябва да си подадем по-добре доброволно молбата за напускане”. Останалите варианти били да се вземат мерки за извеждане на момичето от училището чрез други, административни методи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай